Skapa en inspirerande arbetsplats

Många tänker att en fotograf enbart jobbar med att ta bilder. Men faktum är att en fotografs arbetsuppgifter är betydligt bredare än så. Även fast själva fotograferandet är en viktig del av jobbet så sker stora delar av arbetstiden framför datorn. Det är på datorn fotografen väljer ut vilka bilder som ska användas, rensar bort de foton som inte blev som de tänkt sig och det är på datorn fotografen redigerar och behandlar sina bilder. Dessutom krävs det en del administration och planering som även det sker på datorn. Därför är det viktigt att en fotograf har en bra arbetsplats. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan skapa en inspirerande och trevlig miljö att vistas i när du inte fotograferar och sysslar med allt det andra som tillhör yrkestiteln fotograf.

Väggarna

Redan vid valet av väggarna på kontoret kan du sätta tonen. Du kan till exempel välja att inreda med en fototapet som både är inspirerande och stilren. Det är särskilt passande om en fotograf har en fototapet på väggarna eftersom en fototapet är precis vad det låter som, en sorts tapet som har ett riktigt foto tryckt på sig. Det finns många fina och inspirerande motiv att välja bland. Men det går givetvis också bra att ha en vanlig tapet eller måla väggarna med en enhetlig färg. Du bestämmer själv vad som inspirerar dig mer och vad som passar din stil bäst.

Möbler

Sedan är det dags att tänka på möblerna. När du arbetar med att fotografera sker ditt arbete mycket till fots och du rör på dig mycket under fotosessionen. Men när du sedan ska sätta dig ner och gå igenom bilderna och redigera dem sitter du stilla. Många spenderar flera timmar framför datorn. Därför ska du tänka på att köpa en bekväm och ergonomisk stol så att du förebygger belastningar och skador. Förutom att du kan köpa en bra stol kan du också ha ett ergonomiskt tänk när det kommer till valet av skrivbord. Men i övrigt kan du välja möbler som både är snygga och ergonomiska.

Förvaring

Nästa tips för att skapa en inspirerande miljö är att du ska ha bra förvaring för alla dina fotoprylar, papper och allt annat du använder i ditt arbete som fotograf. När vi låter alla saker ligga framme skapar det oreda och stök. Dessutom blir det svårare att hitta sakerna när du väl behöver använda dem. Därför ska du köpa förvarning i form av bra hyllor, lådor, skåp, mappar och pärmar. Då blir det mycket enklare för dig att organisera och förvara dina saker.

Inredning

Sist men inte minst finns det många fina och inspirerande detaljer du kan ha på ditt kontor. Du kan till exempel köpa hem snygga ramar och inreda kontoret med dina mest lyckade fotografier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite