Ta inte svårare uppdrag än vad du klarar av

När man börjar arbeta som fotograf och får kunder kan det kännas frestande att ta alla möjliga arbeten. Man kan bli anlitad för allt möjligt, från porträtt till bröllop med mera. Det är dock viktigt att man ser över sin egen förmåga och kunskap. Man bör inte ta på sig svårare uppdrag än vad man verkligen kan klara av.

Händelser som bara sker en gång

Det finns vissa händelser som bara inträffar en gång i en persons liv. Om det ska förevigas gäller det att bilderna verkligen blir bra. Det gäller till exempel jämna födelsedagar, vinster i större tävlingar och bröllop. Det ställs stora krav på fotografen som ska föreviga saken och denne får bara en chans. Det gäller till exempel att ha extra säkerhet med sig. Med extra säkerhet menas till exempel extra minneskort, en extra kamera och extra objektiv. Då har man försäkrat sig om att man kan fortsätta ta bilder även om den första kameran går sönder eller om batteriet tar slut.

Vilka uppgifter är svårast?

Som fotograf kan man stöta på både lätta och svåra uppdrag. Vad man tycker är allra svårast kan såklart variera men många gånger är de allra svåraste uppdragen de där man som fotograf inte kan få kontant med eller kommunicera ordentligt med kunden. Det är inte alltid så enkelt att veta vad en kund vill ha. Många vill ha speciella känslor i bilderna och så vidare. Om man inte är så van vid att fotografera kan det dock vara bra att tala om det och se till att göra sitt allra bästa. Det är dock vettigt att inte ta på sig svåra uppdrag om man inte känner sig trygg som fotograf och med den utrustning man använder att fotografera med till vardags och i arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite