En bra kameraväska

Som fotograf måste man också ha en bra kameraväska att bära alla sina saker i. De finns i flera olika modeller och storlekar. Men vad ska man tänka på när man köper en kameraväska?

Tillräckligt med plats

När man köper en kameraväska måste man se till att det finns tillräckligt med plats i den. Om man har många kameror kanske man vill ha med ett par stycken till större uppdrag. Om man däremot ska ut i skogen eller på äventyr med vänner kanske man bara vill ha med en kamera och då räcker det med en mindre väska.

Ryggsäck eller axelremsväska?

De allra flesta kameraväskor finns antingen som axelremsväska eller som ryggsäck. Oavsett vilken modell man väljer kan det vara bra att se till att väskan och utrustningen är stöldskyddsmärkt på ett bra sätt. Båda väsktyperna har fördelar och nackdelar. En fördel med ryggsäcken är att den ofta rymmer mer. Man har båda händerna lediga och man kan enkelt organisera väskan. Axelremsmodellen är dock lättare att komma åt och man har också bättre koll på den i folksamlingar och liknande.

Vattentät väska eller ej?

Som fotograf är man ofta utomhus och fotograferar och kamerautrustningen gillar inte vatten. Ibland kan man inte åka hem bara för att det börjar regna. Det spelar vanligen ingen roll om man har följt SMHI och deras prognoser, blir det regn så blir det. Då kan det vara skönt att veta att utrustningen ligger bra skyddad i en vattentät väska. Då är det också bra att ha ett vattentätt fodral eller liknande att ha den kamera man använder i. Då blir den inte förstörd även om det regnar ordentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite