Reflexskärmar

Om man ofta fotograferar porträtt, i mörka miljöer eller där skuggor förekommer kan det vara klokt att ha med sig lite olika reflexskärmar. De finns i flera olika modeller och storlekar för att varje fotograf ska finna sin favorit.

Vad används den till?

En reflexskärm kan användas för att ta bort eller lätta upp skuggor på produkter eller i ansikten vid porträttbilder. En reflexskärm kan också användas vid produktfotografering och liknande när det är viktigt att hela produkten syns på ett bra sätt.

Vilken modell är bäst?

Det finns flera olika modeller av reflexskärmar och de finns också i olika storlekar. Många modeller är runda och har en vit, reflekterande sida. Man kan säga att de fungerar likt en vanlig reflex som reflekterar ljuset som lyser på den. Beroende på om man ska fotografera porträtt och liknande ofta eller om man inte tror att man kommer att ha behov av reflexskärmen så ofta kan man behöva en större eller mindre skärm. Det finns också reflexskärmar som har olika typer av ytskikt. Om man vill ha ett mer varmt ljus kan man till exempel ha en skärm med yta av guld eller koppar. Om man känner sig osäker kan en fotokurs hos ABF eller vuxenskolan vara bra att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite